Η Universal Life, στα πλαίσια της δραστήριας πολιτικής της γύρω από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στήριξε για 15η συνεχή χρονιά τις εκδηλώσεις του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου (ΑΣΚ) για την Ετήσια Εβδομάδα Ενημέρωσης για τις Ρευματικές Παθήσεις.

Στην καθιερωμένη διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Universal Life στις 8 Μαΐου 2017, σηματοδοτήθηκε η έναρξη των εκδηλώσεων της 17ηςΕτήσιας Εβδομάδας Ενημέρωσης για τις Ρευματικές Παθήσεις με θέμα: «Ενημέρωση: Το κλειδί για έγκαιρη θεραπεία» και Σύνθημα «Μάθε Πρόλαβε Αντιμετώπισε».  Η διάσκεψη σήμανε επίσης και την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου του προγράμματος ανακύκλωσης πλαστικών πωμάτων «Δε χορταίνω τα καπάκια» που διοργάνωσε ο ΑΣΚ με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και την οικονομική αρωγή της Universal Life. Η δραστηριότητα αυτή είχε σαν  στόχο την ενημέρωση των παιδιών για τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις καθώς επίσης και στην ευαισθητοποίηση τους για τα θέματα του περιβάλλοντος καθώς και την αξία της ανακύκλωσης.

Ο Πρόεδρος του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου κ. Μάριος Κουλούμας αναφέρθηκε στον καθημερινό αγώνα των ατόμων με ρευματικές παθήσεις τονίζοντας πως αυτές αποτελούν παγκόσμια τον πρώτο παράγοντα νοσηρότητας με πέρα του 25% του πληθυσμού να έχουν κάποιας μορφής ρευματοπάθειας. Αποτελούν επίσης και τον πρώτο παράγοντα σωματικής αναπηρίας και τη δεύτερη αιτία απώλειας της εργασίας.

Επισήμανε την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων από την Πολιτεία για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των παθήσεων αυτών προτείνοντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία Κρατικής Ρευματολογικής Κλινικής, την παραχώρηση πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλα τα άτομα με  ρευματοπάθειες όπως συμβαίνει με άλλες χρόνιες ασθένειες και τη συνεχή αναθεώρηση των ιατρικών πρωτοκόλλων για την παραχώρηση σύγχρονων φαρμακευτικών θεραπειών σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις σε διεθνές και Ευρωπαϊκό  επίπεδο.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης η Δρ. Στάλα Κιούπη, Ιατρικός Λειτουργός Α' Τάξης του Υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ρευματικών Παθήσεων η οποία απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Υγείας, ο Δρ. Χριστάκης Χριστοδούλου, Πρόεδρος Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου, και εκ μέρους του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης , ο κ. Στέλιος Ιωαννίδης.

Σε σύντομο χαιρετισμό της η Ανώτερη Λειτουργός Μάρκετινγκ της Universal Life  κ. Αιμιλία Ορφανίδου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στα γραφεία της Εταιρείας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκστρατεία «Δεν χορταίνω τα καπάκια» εκφράζοντας ικανοποίηση για την αθρόα συμμετοχή των δημοτικών σχολείων στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού αλλά και γενικά για την επιτυχία της συγκεκριμένης δραστηριότητας. «Το ότι αγκαλιάστηκε αυτή η προσπάθεια για  δεύτερη συνεχή χρονιά» δήλωσε, «μας κάνει πιο αισιόδοξους για το ότι  οι πολίτες του αύριο θα είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι στα θέματα κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες».

Στο τέλος της διάσκεψης απονεμήθηκαν τα χρηματικά έπαθλα στα τρία πρώτα σχολεία από κάθε κατηγορία από Λευκωσία και Λεμεσό τα οποία είχαν μαζέψει τα περισσότερα σε αναλογία καπάκια στο διαγωνισμό συλλογής καπακιών. Ο διαγωνισμός  έτρεξε για την σχολική χρονιά 2016-2017 και για μια ακόμα χρονιά τα έπαθλα είχαν αθλοθετηθεί από την Universal Life.

Ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης