Πρόσφατη δωρεά της Universal Life αποτελεί καινοτόμο εργαλείο εκπαίδευσης για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Ένα ασυνήθιστο εκπαιδευτικό εργαστήριο οργάνωσε η Ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων Αλθέα του ΠΑΣΥΚΑΦ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φοιτητών Ιατρικών Σχολών Κύπρου, χρησιμοποιώντας σαν κύριο εργαλείο το τρισδιάστατο φουσκωτό έντερο, το οποίο αποτελεί πρόσφατη δωρεά της Universal Life προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ για να βοηθήσει στη διαφώτιση και έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του Παχέος Εντέρου. Το εργαστήριο αποτελεί μέρος μιας σειράς εκπαιδευτικών εκδηλώσεων οι οποίες θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες και θα έχουν σαν στόχο να καταρτίσουν εθελοντές φοιτητές ιατρικών σχολών, ώστε να είναι σε θέση να διεξάγουν διαφωτιστικές ξεναγήσεις στο τρισδιάστατο φουσκωτό για ενημέρωση του κοινού. 

Η εκδήλωση η οποία αγκαλιάστηκε από ένα μεγάλο αριθμό φοιτητών Ιατρικών Σχολών, πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2018 στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και η παρουσίαση έγινε από τον Δρ Μιχάλη Τρύφωνος έναν από τους εκλεκτούς επιστημονικούς συνεργάτες του ΠΑΣΥΚΑΦ. Οι φοιτητές έμαθαν για το πώς μπορούν και οι ίδιοι μέσα από ζωντανές ξεναγήσεις στο τρισδιάστατο φουσκωτό, να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τη σημαντικότητα της πρόληψης για τον καρκίνο του Παχέος Εντέρου. Είχαν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν την προσωπική κατάθεση ενός ατόμου που έδωσε τη δική του μάχη με τον καρκίνο του Παχέος Εντέρου την κ. Δώρα Κωνσταντινίδου, η οποία περίγραψε τον αγώνα που έδωσε με την ασθένεια αλλά και τη δύναμη που εισέπραξε απ’ όσους την στήριξαν. 

Εκ μέρους του ΠΑΣΥΚΑΦ, η Λειτουργός της Αλθέα κ. Μιράντα Χρυσοστόμου αφού ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά την Universal Life για την ευγενή χορηγία του φουσκωτού, δήλωσε πως το πρωτοποριακό αυτό εργαλείο με τη συμβολή των φοιτητών θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του κοινού. Όπως ανέφερε η κ. Χρυσοστόμου: «Η διεξαγωγή του εκπαιδευτικού εργαστηρίου στο Σιακόλειο είναι μόνο η αρχή αφού ο ΠΑΣΥΚΑΦ και ο Σύνδεσμος Φοιτητών Ιατρικής θα συνδιοργανώσουν ειδικές ημερίδες σε διάφορα πανεπιστήμια και χώρους σε όλη την Κύπρο». 

Εκ μέρους της Universal Life, η κ. Αιμιλία Ορφανίδου εξέφρασε την ικανοποίηση της που η πρόσφατη αυτή δωρεά της Εταιρείας έγινε αφορμή για μια καινοτόμα εκπαιδευτική δράση, η οποία όχι μόνο θα συμβάλει στις προσπάθειες του ΠΑΣΥΚΑΦ για ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του Παχέος Εντέρου, αλλά θα δώσει την ευκαιρία και σε νεαρούς επιστήμονες να εμπλακούν ενεργά στο έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος.