Πρώτη Ξενάγηση στο Τρισδιάστατο Φουσκωτό

Την πρώτη ξενάγηση σε ένα φουσκωτό διαφορετικό από τ’ άλλα διοργάνωσε η Universal Life σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΚΑΦ και την Ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων Αλθέα, στο Mall of Cyprus στις 29 Ιουνίου.  Το τρισδιάστατο φουσκωτό το οποίο αποτελεί πρόσφατη δωρεά της Universal Life προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ, είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο ενημέρωσης το οποίο θα χρησιμοποιείται για επιμόρφωση του κοινού με στόχο την ευαισθητοποίηση του για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων για τον καρκίνο του Παχέος Εντέρου. 

Η εκδήλωση η οποία συγκέντρωσε τεράστιο ενδιαφέρον, περιλάμβανε ζωντανές περιηγήσεις στο φουσκωτό οι οποίες διεξήχθηκαν από το Δρ. Μιχάλη Τρύφωνος και φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και τη διανομή ενημερωτικού υλικού γύρω από την πρόληψη του καρκίνου του Παχέoς Εντέρου από λειτουργούς του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Εκ μέρους του ΠΑΣΥΚΑΦ, η λειτουργός της Αλθέα κ. Μιράντα Χρυσοστόμου αφού ευχαρίστησε την Universal Life για την ευγενή χορηγία και για όλη την προσφορά της στη διοργάνωσης της εκδήλωσης, δήλωσε πως το φουσκωτό έντερο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την πρόληψη του καρκίνου του Παχέος Εντέρου. Όπως ανέφερε επίσης η κ. Χρυσοστόμου «Εκτός από τη χρήση του φουσκωτού στο Πρόγραμμα Πληθυσμιακού Ελέγχου του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου του υπουργείου Υγείας, ο ΠΑΣΥΚΑΦ είναι στη διάθεση κοινοτήτων και άλλων οργανωμένων συνόλων για διεξαγωγή παρουσιάσεων επιμόρφωσης του κοινού για τον καρκίνο και έκθεση του φουσκωτού όπου αυτό επιτρέπεται».

Εκ μέρους της Universal Life η Ανώτερη Λειτουργός Μάρκετινγκ κ. Αιμιλία Ορφανίδου δήλωσε ότι η εκδήλωση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να εγκαινιαστεί μια νέα εποχή στην ενημέρωση και τη διαφώτιση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου. «Ελπίζουμε» δήλωσε «πως το πρωτοποριακό αυτό εργαλείο θα συμβάλει στο έργο διαφώτισης και πρόληψης που επιτελεί ο ΠΑΣΥΚΑΦ και να βοηθήσει στην μείωση των περιστατικών του καρκίνου Παχέος Εντέρου στην Κύπρο».