Διορισμός Νέου Πρώτου Εκτελεστικού Διευθυντή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Universal Life ανακοινώνει την απόφαση του για διορισμό του κ. Έβαν Γαβάς στη θέση του Πρώτου Εκτελεστικού Διευθυντή της Εταιρείας. 

Σε σχετική δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Universal Life κ. Φώτος Φωτιάδης καλωσορίζοντας τον κ. Γαβάς, ανέφερε ότι «η διαδικασία επιλογής ήταν δύσκολη αφού είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ πολύ αξιόλογων υποψηφίων.  Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Έβαν με την επιχειρηματική εμπειρία του και την πολύ επιτυχημένη του σταδιοδρομία στον  χρηματοπιστωτικό τομέα, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αλλά και με τα στοιχεία του χαρακτήρα που διαθέτει, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει την Εταιρεία μας σε περαιτέρω ανάπτυξη και στη συνέχιση των επιτυχιών της».

Ο κ. Γαβάς, ο οποίος αναλαμβάνει το πόστο του από την 1η Ιουλίου, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Νότιο Αφρική το 1998 με τη δημιουργία δικής του νεοσύστατης επιχείρησης.  Το 2001 προσλήφθηκε στην τράπεζα Nedbank, στη Νότιο Αφρική, όπου εργάστηκε στενά με στελέχη της ανώτατης διεύθυνσης για την ανάπτυξη των εργασιών Ιδιωτικής Τραπεζικής (Private Banking). Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού του πτυχίου (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Harvard στις ΗΠΑ, εργάστηκε στην AT Kearney στο Λονδίνο ως Σύμβουλος Στρατηγικής. Το 2007 προσλήφθηκε στην τράπεζα Barclays ως Διευθυντής στο Τμήμα Επιχειρηματικής Τραπεζικής (Corporate Banking Division) και ακολούθως σε διάφορους ανώτερους διευθυντικούς ρόλους στην τράπεζα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του Διευθυντή Στρατηγικής Ευρώπης, Διευθύνοτα Συμβούλου στην Barclays Κύπρου και Διευθυντή Υπεράκτιων και Τοπικών αγορών στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Το 2015 επέστρεψε στην Κύπρο και ξεκίνησε την εταιρεία Coveline Ltd., η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τοπικούς και διεθνείς πελάτες, ενώ είναι παράλληλα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών Ancoria Bank στην Κύπρο και Safecharge στο Λονδίνο. 

Σε δήλωση του, ο κ. Γαβάς ευχαρίστησε το  Δ.Σ. της Universal Life για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του αναφέροντας ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να ηγηθώ της ιστορικότερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας μας και είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική να συμβάλω στην επιτυχημένη της πορεία.  Δεσμεύομαι ότι θα δουλέψω σκληρά, μέσα από μια στενή και δημιουργική συνεργασία τόσο με το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και με το ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρείας, έτσι ώστε μαζί να εκμεταλλευθούμε τη μεγάλη προοπτική που έχει η Universal Life και να μετατρέψουμε τις όποιες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε σε ευκαιρίες χαράζοντας μια ακόμη πιο ανοδική πορεία για την Universal Life στο μέλλον». 

Ο διορισμός υπόκειται στην έγκριση των εποπτικών αρχών.